محتوا

Teaching vocabulary to young learners

Teaching vocabulary to young learners through cognition of their development processes.

  (تدریس کلمه به کودکان با استفاده از شناخت فرایند رشدهای آن ها)

کودکان از همان سنین پایین توانایی یادگیری زبان دوم را راحت تر دارند زیرا با توجه انواع رشدهای هر فرد از بدو تولد و درک آن ها می توان شناخت بهتری از کودکان داشت و راه های مختلفی برای تدریس به آن ها بدست آورد و باید به نکته اساسی و مهم که مربوط به سرگرمی کودکان است توجه به سزایی شود، زیرا در غیر این صورت کلاس برای آن ها کسل کننده خواهد بود و از همه مهم تر باعث یادگیری بهتر آن ها نخواهد شد.

(کودکان، دانشجوهای دانشگاه نیستند که بتوانند سراپا گوش باشند و تشنه ی یادگیری و نکته برداری.

کودک، کودک است. دنیایش بازی، سرگرمی، شوق و اشتیاق، خنده، خلاقیت و … است.)

برای اینکه به درک بهتری از کودکان برسیم، بهتر است نکات زیر را با هم بررسی کنیم:

اول از همه رشد جسمانی و فیزیولوژیکی است که کودکان به دلیل سن کم حتی فک انعطاف پذیرتری هم دارند که به راحتی می توانند از طریق تقلید کردن نحوه ی درست تلفظ و حتی لهجه  مورد نظر را بدون درگیری مستقیم و به صورت ناخودآگاه بدست بی آورند ، چون هر چه سن بالاتر می رود، به خاطر سخت و دشوار بودن پروسه یادگیری، عصب های مغز زمان بیشتری برای انعطاف پذیری و یادگیری می خواهند.

دوم رشد شناختی که باعث درک بهتر کودک از انسان ها، رفتار آن ها، نحوه صحبت کردن، بررسی و درک اشکال، اعداد و رنگ های مختلف، توانایی حل مسئله و همچنین شناخت خود و دیگران به اندازه سن خود می شود و کودکانی که از همان ابتدا با قرار گرفتن در محیطی که باعث یادگیری زبان دوم شود، می توانند برای انعطاف‌پذیر ماندن ذهن و فک هم راحت تر یاد بگیرند و هم زیباتر صحبت کنند.

سوم رشد زبانی است که می توان گفت یکی از مهم ترین رشد ها در صحبت کردن و حتی یادگیری دیگر زبان هاست.

کودکان تا سن 24 ماهگی حدودا تا 200 کلمه می توانند بیان کنند، آن ها را درک کنند، آن ها را با هم ترکیب کنند و حتی از ایما و اشاره های پیش کلامی استفاده کرده  و مفهوم خود را برسانند. در سن دو سالگی واژگان به سرعت افزایش پیدا می کنندف می توانند از ساختار کلی صحبت کردن پی به مفهوم کلمات ببرند و در مهارت های محاوره ای خود از آن ها استفاده کنند و همچنین هر چه سن آن ها بیشتر می شود، گفتارشان براساس سن ، جنسیت، جایگاه اجتماعی شنوندگان و سخنگویان تنظیم می شود.

حال تصور کنید کودک از همان زمان در شرایطی قرار داده شود که بتواند بدون سختی زبان دوم خود را هم یاد بگیرد درحالی که همه چیز در قالب بازی، کارتون، تصویر و حتی مکالمه های ساده قرار میگیرد و اینها با افزایش لغات در ذهن آن ها شکل میگیرد اما نه صرفا با تکرار بسیار مثلا یک کلمه برای یادگیری کودک بلکه همان طور که گفته شد باید به صورت غیر مستقیم باشد و تمام معلم های تخصصی کودکان باید بدانند که برای اینکار نیاز به خلاقیت های بیشتری دارند.

در واقع تدریس لغات که ممکن است یکی از دغدغه های مهم معلم های کودک باشد، می تواند یکی از جذاب ترین و خلاقانه ترین بخش های تدریس هم باشد، آن هم با خلاقیت ها و دانستن راه درست تدریس لغت.

نکته بسیار مهم:

به هیچ عنوان بدون آمادگی های لازم قبل از کلاس، شروع به تدریس کودکان نکنید.

چون در اون صورت ممکن است هم کنترل کلاس خارج شود، هم مثل کلاس های دانشگاه شود و از همه مهم تر معلم برای اینکه مفهوم کلمه را برسانند مجبور به گفتن مفهوم و معنی کلمه به زبان مادریشان شود.

خب حالا که متوجه مهم بودن قضیه شدید، بهتره که نکاتش را خوب یاد گرفته و از همه مهم تر اجرایی شود.

مواردی که برای تدریس لغت به آن ها نیاز داریم شامل موارد زیر است، که با استفاده کردن از آن ها در کلاس های درس هم مفهوم درست تری را می توان رساند و هم جذابیت کا را بالاتر برد:

  1. Real Objects

 Pictures, flashcard, gesture, mime, action, realia, power point, videos, games and etc.

(نکته: کافیست حداقل یکبار برای مطالب مورد نیازتون، بگردید و موارد مورد نیازبرای تدریستون جمع‌آوری کنید تا بتوانید تا مدت ها با خیال راحت از آن ها استفاده کنید.)

  1. Definition ((اگر نیاز بود: بستگی به سطح زبان آموز دارد

Full definition, Analytical definition, Example, Synonym and antonym

(درباره ی این مورد باید توجه کرد که زمانی می توانید ازش استفاده کنید که هم کودک سطح بالاتری داشته باشد و هم سن او بسیار پایین نباشد.)

  1. Context

Example of situation, Example of sentence

( و همچنین با توجه به سطح و ساده سازی کردن یا حتی انتخاب مطالب مناسب با توجه به سن، سطح، موقعیت و … می توان از آن استفاده کرد.)

  1. Active Involvement

Elicitation, Personalization

یکی از فعالیت های جذاب که برای شخصی سازی کردن و به خاطر سپردن لغات و همچنین تاثیر مثبت در برقراری ارتباط بین زبان آموزان وجود داره رول پلی است که هم سرگرم کننده و هم آموزنده است که نه تنها کودکان، بلکه تمام زبان آموزان با استفاده از آن می توانند مطالب و لغاتی که یاد گرفته اند را بکار ببرند تا راحت تر در ذهن خود ثبت کنند.

بازی ها و سرگرمی های بسیار زیادی برای تدریس لغات و جود دارد که میتوان آن ها را در کلاس ها اجرایی کرد.

((درنهایت دوست دارم بگم وقتی خودمون اول از همه از کلاس و نحوه تدریسمون لذت ببریم، بچه ها هم لذت می برند.))

 

تمام مطالب با تمام عشق تهیه و آماده شده تا روزی برسد که همه با عشق آموزش ببینند و برای حرفه ای تر شدن اقدام کنند. 

 

خوشحال میشم هم نظرتون رو درباره ی مطالب گفته شده بدونم و هم یکی از خلاقیت هایی که در کلاس های خودتون برای تدریس لغات به کودکان استفاده می کنید رو به اشتراک قرار بدید تا بتوانیم به جامعه ی معلمان کشورمون کمک کوچکی کرده باشیم برای تدریس بهتر و لذت بخش تر کردن کلاس های درس.

منابع مورد استفاده در این مقاله را می توانید کامل تر بررسی و مطالعه کنید:

روانشناسی رشد لورا برک

https://benjamins.com/catalog/getpdf?webfile=a502294806

https://core.ac.uk/download/pdf/266996399.pdf

https://journal.ikipsiliwangi.ac.id/index.php/project/article/download/457/63

https://www.academypublication.com/issues2/tpls/vol06/02/02.pdf

راه ارتباطی:

@zeinab.moghadasirad         زینب مقدسی راد

 

 

دیدگاهتان را بنویسید